Skip to content

ett besök i en film/bok

17 mars, 2008

Fick mig en trevlig utmaning från Mia igår, och idag tänkte jag ta mig i kragen och komma på en plats som jag vill besöka, reglerna är tydliga och kompletta. Jag menar såklart den enda regeln.

– Du är utmanad att välja något eller några ställen i film eller bokvärlden du skulle vilja åka till… Det spelar ingen roll om det är påhittat eller på riktigt.

Visst hade det varit trevligt att besöka världen där DuPont befinner sig. DuPont som tror sig att ett litet hot om varumärkesskydd skulle få vår käre drf (med mitt uttal ”durf”) att vika sig och lägga ner, alternativt skänka, teflonminne.se. Teflon funkar ju inte så bra i alla fall, inte hos oss vegetarianer som har så lite fett i råämnet. Då kör jag hellre med en gjutjärnspanna som man kan diska av direkt efter använding. Med bara vatten såklart.
Anledingen till varför jag inte besöker planeten ‘DuPontus’ är ju självklar, det är ju inte en värld från någon bok eller film. Är ni intreserade av detta, jag kommer inte ansluta mig till diskussionen, så finns det mer att läsa här.

Nåja, tillbaka till utmaningen. Den plats jag skulle vilja besöka är världen där all yrken har egna gillen. Trollkarlarna har ett, köphandlarna har ett, inbrottstjuvarna har ett, lönnmördarna har ett… umm… Jo, anledningen till det här är att alla ska ju ha rätt till hjälp och råd, annars vore det ju inte rättvist.
Jag vill besöka världen där ljuset är latheten själv, och där riktig kyla är så kallt att man bränner sig. Jag vill besöka världen där Pest, Krig, Svält och Döden är personifierade och tar söndagarna ledigt för att spela bridge. Världen som är platt och vilar på fyra stycken jätte-elefanter som i sin tur står på en gigantisk sköldpadda, The Great A’Tuin, som simmar runt i kosmos i jakt efter en partner att para sig med. Vid parningen sägs världen skaka och luta sig så mycket att hela befolkningen ramlar av (the end of the Discworld). Så, en tripp till Terry Pratchetts värld skulle vara den ultimata semesterorten.

mymlan, drf, nef och wb kan inställa sig vid kasernen, för nu är det dags för en måndagsutmaning!

mata ne
/aku

Annonser
12 kommentarer leave one →
 1. 17 mars, 2008 13:32

  Aaaah mer utmaningar! Hjäääälp

 2. 17 mars, 2008 13:49

  Såklart. Du får klaga på älskade min älskarinna.

 3. 17 mars, 2008 15:03

  Jag är inte förvånad över Pratchett! Frågan är om inte sinnesjukheten skulle ta över av att se tokigheterna! Fast, jag älskar ju dig dregglande (hur fasen såg det ordet ut?!) med ; )

 4. 17 mars, 2008 15:39

  Jo, kanske det, men jag kan ju knappt bli mer tokig än jag är nu, dvs utan att bli intagen på psykhemmet-inte-långt-från-där-jag-jobbar. Däremot skulle det ju vara kul att se hur ljuset egentligen beter sig i den världen.

 5. 17 mars, 2008 16:20

  WONGO!!!!

 6. 17 mars, 2008 19:19

  du får nog göra lite mer vansinnesdåd för att hamna inte-lång-från-där-du-jobbar piuh!

 7. 17 mars, 2008 19:50

  WB – Wongo, ett väntat val från din sida 😉

  Mia – ptja, det får samhället bestämma

 8. 17 mars, 2008 21:48

  Behövde man inte ta sig in i Ankh-Morpork och bli överfallen för att man inte råkar vara fullt så mycket turist som Twoflower skulle nog Skivvärlden vara rätt kul.

 9. 17 mars, 2008 23:02

  Ankh-Morpork är ju den roliga delen av skivvärlden juh!

Trackbacks

 1. Teflonminne vs. DuPont » Teflonminne
 2. där jag vill vara « the real mymlan
 3. Den inre resan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: