Skip to content

historien (del.02)

27 mars, 2008

Under samma veva som du, läsaren, läste lite om Linda och introduktionen till denna, förhoppningsvis, läsvärda historia så hände det något som fick Lindas hela världssyn att ändras. En otäck historia som kan sammanfattas med fyra saker. Det första som hände var att det lilla fiket i den lilla staden som Linda jobbar på fick ett telefonsamtal av en läkarstudent som bad att få prata med henne. Det andra som hände var att läkarstudenten frågade henne om hon ville gå på bio i den större staden. Det tredje som hände var att en hund smet in genom dörren till bakgården, som någon hade glömt att stänga. Hunden smet in i det tomma köket och började smaska på kycklingsalladen som Linda lämnat på diskbänken när hon gick till telefonen där läkarstudenten så snällt väntade på andra sidan luren. Det fjärde var att hennes föräldrar kom in efter att Linda jagat ut hunden och slängt salladen i kompostbyttan och berättade att de skulle flytta.
Ok. Det var bara en sak som förändrade hela hennes världssyn, det var det med flytten. Hela hennes liv hade de ju bott i den där lite mindre staden. Hon gick ut grundskolan och gymnasiet där. Hon var van vid den där medelklassvillan där föräldrarna bodde. Hon älskade bastun, hon gillade grillplatsen och hon tyckte faktiskt om grannens katt, som gick runt och gjorde ‘nummer två’ lite varstans på tomten.

När att hon fick jobbet på fiket så hade hon flyttat till en liten tvåa på sextio kvadrat med fula tapeter som inte fick bytas och badrummet som var för litet. Så den där villan hade varit som en tillflyktsort från den dåliga spisen och gamla kylen i hennes lägenhet. Men det som skakade om mest var det att hon nu var tvungen att ställa in träffen med läkarstudenten som så snällt gav henne lite uppmärksamhet. Egentligen så var det inte ovanligt att studenterna bjöd ut henne på middag, bio eller picknick, men hon hade aldrig ställt in en träff.
Linda är en tjej som alltid fick ett par träffar per helg. Hon ville vara den som blev bjuden, men hon gick aldrig ut med samma kille tre gånger. Tanken på den beryktade ‘tredje träff incidenten’ skrämde henne. Nej, hon var inte oskuld, men hon ville inte ha sex. Hon hatade det, för den där enda gången hade inte varit något att hurra för. Det hade tagit femton sekunder och inte var det något speciellt som hände med henne.

Så, under tiden som läsaren läste en liten introduktion av historien om hennes liv. Så blev hon tvungen att hitta på ett bra sätt att ställa in träffen på. Hon hade inget nummer att ringa, hon hade ingen tid att åka till den lite större staden ett par mil från hennes födelseort. Det hon bävade inför mest var att hon inte visst hur hon skulle göra när läkarstudenten kom till fiket för att hämta henne efter hennes arbetspass den kommande lördagen. Hon visste inte vad hon skulle säga eller hur hon skulle förklara att hennes föräldrar skulle flytta, om ett par månader, och att hon behövde åka till villan för att basta, grilla och andas luften hon var uppväxt med. Nu hade hon inte tid med middagar, biosalonger eller picknickar.

Hur ska hon göra, käre läsare? Hon frågar dig, hon har ingen annan. Pojken med den döda guldfisken har rest till ett annat land.

mata ne
/aku

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. 27 mars, 2008 17:44

  Woo, nice.
  Men du. Ordredigeringsprogram med stavningskontroll. Ser en miljon typos och sen en annan sak är att man kanske inte har råd med 60 kvadrat på en servitrislön.
  Och så tycker jag att det är spännande 😀

 2. 27 mars, 2008 17:58

  mmm… hade inte tid att kolla igenom texten efter att jag kom på att jag råkade trycka publicera istället för att spara. Och här på jobbet så har vi inte några ordredigeringsprogram med stavningskontroll… Så, nu har jag läst igenom lite fort och tog lite såna där slarviga ‘seg-dator-misstag’ som kommer här på jobbet. Ty, texten man skriver har en fördröjning på ett par sekunder när man håller på och postar.

  Hon får en massa dricks utöver lönen;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: