Skip to content

dagens underhållning

1 april, 2008

Ja, vad gör man den första april? Jag försöker i alla fall hitta aprilskämt i tidningar. Detta inlägg kommer att uppdateras under dagens gång, bara så att ni vet. Jag kör på med Östergötland till att börja med. Och jag har en garanterad artikel på Östgöta Corren som är ett aprilskämt. Jag kör på den enkla anledningen ”låter det för bra för att vara sant så är det troligtvis det”. Artikeln handlar om ett nytt rondellbygge, mer exakt ett ”Multipurpose Roundabout”, eller ”Magic Roundabout”. Så det är inte flera rondeller i rondellen som får mig att reagera, utan detta:

Men vi tillför också en egen banbrytande teknologi. Linköping vill vara en grön kommun och därför kommer så gott som alla avgaser som trafiken i rondellen orsakar att renas biologiskt, säger Gösta Gustavsson.

Lite senare i artikeln får vi svaret på hur detta skulle gå till

Rondellejonen kommer inte bara att ha en estetisk funktion. I dem kommer de stora insugningsrören till de biologiska filtren placeras. Den förorenade luften sugs ner till filtren som döljs i ett nyplanerat underjordiskt rum under rondellen.
– Filtren är en linköpingsinnovation som vi hoppas mycket på. Vi har redan mött stort intresse både från andra kommuner i Sverige och från våra vänorter i världen.
I korthet renas den förorenade luften genom att ledas genom stora ”containrar” packade med humusmaterial. En stor del av det materialet utgörs av tall- och granbarr från massa- och pappersindustrin. Det gör att den renade luft som släpps ut får en frisk doft av skog och då den blåses ut.

Det var alltså Östgöta Correns försök till att lura mig.
Då över till Motala/Vadstena tidning. Vad tror ni om idén att få barnen att dricka vatten i skolorna? Visst, en riktigt bra idé, det kan jag hålla med om. Men, det finns en liten detalj som jag reagerar på.

…samtliga elever, drygt 2 000, fått en personlig vattenmugg som de ska ansvara för.
På denna finns ordet vatten tryckt på sex olika språk.

Hur många elever kommer att hålla koll på den personliga vattenmuggen tror ni?

Över till Norrköpings tidning då. En artikel som garanterat är ett skämt är väl det där med att sportlovet skulle läggas ner. eller hur, något mer behöver jag inte säga. Solklart!

Det finns en större stad vid västra kusten, Göteborg, och den staden har en tidning som heter Göteborgs posten. Där kan man hitta följande artikel om cykeldatorer som skatteverket gratis delar ut. Allt för att få en miljövänligare stad. Så att personer med bil istället tar cykeln. Men det är en sak som inte stämmer med artikeln.

Som lön för mödan på cykelsadeln kan man välja mellan tre alternativ: parkeringsbiljetter, bensinkuponger eller rabattmärken för bilhyra.
Parkeringsbiljetterna ger innehavaren rätt att parkera en icke-miljöbil kostnadsfritt på de platser där miljöbilar får stå gratis. Bensinkupongerna gäller som betalning för bensin och rabattmärkena för bilhyra kan användas i kommunens bilpool och hos några uthyrningsfirmor.

Jag förstår inte. Om man nu ska försöka få en stad renare, varför dela ut vinster som gör det lättare att ta bilen? Luktar en falsk artikel om det här.

Stockholm city rapporterar om regeringens beslut att införa en SMS-skatt.

Skatten kommer att tas ut direkt av operatörerna. Efter samråd med de större aktörerna kommer avgiften att aviseras i ett mail, månadsvis. Ett mail som du betalar, givetvis.
Det är den ökande sms-trafiken som ligger till grund för beslutet, berättar Avril Premiero, på Skattverkets avdelning för digital taxering.
– Med tanke på hur mycket pengar ungdomarna i dag lägger på piercing, droger och annat onödigt så anser vi att skatten inte kommer att slå så hårt.

Inte sant. Men det var innovativt, det skulle faktiskt inte förvåna mig om detta kommer att finnas i framtiden. Men då skulle det nog bli en mobilskatt istället.

Fast det roligaste idag måste ändå vara Piratebay.orgs lilla skämt. Vi var tvugna att flytta hela vår verksamhet utanför Europa.

Sen så snubblade man visst över aprilskämt.se, så nu var inte det här roligt längre. En förmiddag åt helvete, riktigt lyckat.

mata ne
/aku

Detta är inte några säkra uppgifter, endast sådant som jag tror är aprilskämt.
Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. kanf permalink
  1 april, 2008 9:40

  Jag gör som du, kollar om det kan var ett skämt eller inte. Vissa gånger är det lälttare att hitta skämten än andra gånger. Här kommer ett litet bidrag från lokaltidningen där jag bor. Ska nog skriva om det sedan.

  2008-04-01 kl. 01.00
  Hudik scannas på piratkopierare

  HUDIKSVALL

  Nu tar myndigheterna i med hårdhandskarna mot alla fildelare. I dag är det dags för Hudiksvall att saneras. Antifildelningsmyndigheten är i stan för att hitta piratkopierare.
  – Det kan bli dyrt för den som laddat ned en bild på till exempel Zlatan eller Charlotte Perrelli, säger Phil del Ningen, piratjägare på Antifildelningsmyndigheten.

 2. 1 april, 2008 10:20

  Det låter onekligen som ett litet bus från den tidningen. Jag tackar för inlägget. Synd bara att man måste vara prenumerant för att läsa Hudiks tidning. För där fanns det en artikel om E4an som ser lite ut som ser lite knasig ut. Men det ser ut som att scanningen är mer trovärdig att vara ett aprilskämt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: