Skip to content

historien (del.03)

14 april, 2008

Det är morgon. En tidig, kall, grå morgon. Det är en lägenhet, nedsläckt, med ytterdörren vidöppen. Hallen är ostädad, liksom resten av lägenheten. Tomma burkar som tidigare varit fyllda med öl, mjölkpaket som tidigare varit fyllda med vin och flaskor som saknar cider eller whiskey finns att hitta på varje yta som kan användas till något annat. På hallgolvet kan man se två par slitna skor. På väggen över skorna hänger en sliten jacka av en vanlig modell. Nittio grader åt höger står dassdörren vidöppen så att hela det ostädade badrummet syns. Men går man åt vänster så finns det ett rum till, det är dit vi ska.
Vi ser ett litet rum som har tre uppgifter. På dagarna är det ett vardagsrum, på nätterna ett sovrum. Kokvrån används sällan, knappt ens det.

Det är en tidig, kall, grå morgon i en stökig lägenhet. På bäddsoffan ligger en kvinna, naken, under en filt. På bordet bredvid ligger det en gammal tidning där det står någonting om ett krig. Utanför går ett billarm igång, men hon ligger ändå kvar. Larmet tystnar, men ersätts istället av sirener. För varje sekund så blir ljudet starkare, tills det plötsligt tystnar. Kvar är då det blåblinkande ljuset som reflekteras mellan väggar och fönster. I trappuppgången hörs rusande kliv, men hon ligger ändå kvar. Två gulklädda män rusar in i vardagsrummet bärandes på en bår och en väska. De konstaterar att kvinnan har puls.
Kvinnan bärs, med bår, in i det blinkande ljuset och sirenerna går igång igen. Denna gång blir ljudet svagare och svagare. Ända tills det enda ljud som hörs i lägenheten är den droppande kranen i badrummet.

Nu ligger kvinnan i ett ljust rum som hon delar med många andra. In kommer en man klädd i en vit rock. Han undersöker kvinnan och fyller i en blankett. Linnéa Ingmarie Nadia Denice Andersson förklaras död. Så hon ligger kvar.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: