Skip to content

hur man skalar en mandarin

10 juni, 2008

Det är så kul att se folk göra det här på så många olika sätt. Vissa biter sönder skalet lite för att ha någonstans att börja denna precisionsuppgift på. Andra trycker med ett finger på någon sida av ändarna och gröper ur startpositionen, det finns till och med dem som använder kniv. Efter det första är gjort så börjar kirurgin på hög nivå, det är då man märker alla olika sätt man kan göra det här på.

Vi börjar med de som skalar bort en liten bit för att bygga upp en miniatyr av Pisas lutande torn med skalresterna. Det är de här människorna som vill ha en så liten del av bordet som möjligt att bli skitit. De tänker säkert att nästa gång det är en städ-dag så ska det vara så lite jobb som det bara går när man ska torka av bordet. Likförbannat så torkar de av hela bordet. Det där tornet de bygger av skalresterna lutar så mycket att den minsta av alla vibrationer kan få den att falla vilket i sin tur innebär en jobbig skattjakt med att hitta minsta lilla del som försvann i kaoset. Har de tur så står tornet upp, men det händer inte ofta. Det här är arkitekterna.
När dessa människor var små barn byggde de de högsta torn av de minsta LEGO bitarna de kunde få tag på. Det är dessa människor som tar tandpetare och bygger kvadratiska torn av dem.
Det är dessa människor som tror på att en högre makt ska skydda dem från olycka.

Den andra gruppen är de som skalar av så långt att det brister, slänger skalet på bordet och fortsätter där de slutade för att fortsätta med det de gjorde. Dessa personer bryr sig inte om hur det går, de är lugna av sig, de tar dagen som de kommer. Det största bekymret de har i livet är när nästa fest ska bli av, om de har pengar till slutet av månaden spelar ingen roll. De är lugnet personifierat.
När de var barn så spenderade de helst tiden framför TV-spelet eller tittade på film. Några projekt var inget de var intresserade av. Lugna dagar framför TVn eller datorn var det som lockade. De där skalen de slänger på bordet kan hamna vart som helst. Det är de som inser att även fast de skitar ner så blir det städat förr eller senare, oftast senare.
Det som finns i diskhögen är en pizzaslicer, en gaffel och ett glas.

Den tredje gruppen är de som maniskt försöker få av skalet helt. De planerar för nästa drag de ska göra så att de med all säkerhet får av skalet i helhet. Det är dessa människor som endast kan koncentrera sig på en sak i taget. De planerar in i minsta detalj över vad som ska hända härnäst. Ska de resa iväg så vet de med all säkerhet vilka utgifter de kommer att ha, vilka de ska köpa souvenirer åt och håller reda på allas adresser så de kan skicka ett vykrot som kommer fram en månad efter de kommit hem från resan. De här människorna är pedanterna, de går varje kväll och plockar undan saker innan det är läggdags. De torkar av vardagsrumsbordet när de ska gå hemifrån och man får inte ha fötterna någon annanstans än på golvet. Så ligga på soffan är uteslutet. Det är dessa människor som är schackspelare, de planerar trettio drag framåt i tiden i många olika kombinationer.
När de var barn så gjorde de hemläxorna i tid för att kunna göra något annat senare. De spenderade sin tid med att få rätt i alla frågor de besvarade. Plikten före allt annat. Det vardagliga tog de hand om efter alla viktiga bestyr var avklarade.
De började samla på sig vuxenpoäng redan vid tio års ålder.

Den fjärde och sista gruppen är de som maniskt försöker skala av hela skalet på samma vis som den tredje gruppen, men med en liten sak som skiljer. De försöker få med sig ”ryggraden” det sista de gör.
Det är dessa människor som är psykopater.

mata ne
/aku (stolt medlem i grupp fyra)

5 kommentarer leave one →
 1. 10 juni, 2008 20:58

  I just LOVE your analysis…

 2. 10 juni, 2008 23:17

  Jaha, så nu är man psykopat också. Det här blir bara bättre och bättre……

 3. 11 juni, 2008 0:23

  Marie & M
  Jag tror min analys stämmer. M är ju en liten psykopat.

 4. 11 juni, 2008 11:36

  Haha.. en arkitekt.

Trackbacks

 1. typer av typer som dricker typer av vin « the ‘t’ in wicked

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: