Skip to content

två hundar och tre katter

15 juli, 2008

Jag håller mig borta från politiska debatter, men jag läser vad det är ni skriver. Så det är med glädje jag läser allt som ploppar upp i SharpReader. Det är däremot med stor sorg, eller bitterhet, jag läser dagens rubriker i tidningen. Alltså, om man tittar till lite extra, mellan de stora rubrikerna.
Än en gång svärtas Pitbullterrierns namn ner. Visst, det är lite labila hundar, men jag har inte träffat en enda pitbull som på något vis har visat aggressioner, de jag har träffat, och hälsat på, har varit de gosigaste hundar jag mött. Snälla, trevliga och riktigt intresserade av vad det är för konstig svart filur som frivlligt går ner på huk för att låta den slicka en i ansiktet. Pitbullterriern har ett dåligt rykte, och ryktet försämras mer för varje rubrik som är negativt inställd. Likadant är det med ”Dobermanns” och ”Rottweilers” rykte. Det är tre hundraser som har fått dåligt rykte, på grund av dåliga hundägare.
En hund formas, likt en människa, av erfarenheter och uppfostran. Visst, alla hundar har olika personligheter, både utanför och innanför sin egna ras, precis som människan, men det går att få en hund som tidigare varit kampig och få denna att bli en av de snällaste hundar som vandrat på denna jord.
En hund, likt ett barn, behöver stimulans, både psykisk och fysisk för att bli lugn och trött. En hund behöver denna stimulans för att känna sig tillfreds och inte vara stressad. Det andra viktiga är att andra orosmoment, speciellt om det gäller dessa tre hundraser, inte finns med i bilden. Att ta med en av dessa tre, lite labila, hundraser på en tågresa utan munkorg och ordentlig uppsikt är fel. Detta gäller i och för sig alla hundar från ”Chihuhuan” till den ”Irländska Varghunden”. För orosmomenten som finns på dessa resor är något så otroligt psykiskt påfrestande för en hund. Den är instängd i ett rör fylld av okända människor och andra hundar, röret rör sig konstigt, låter mycket och har en ofrisk luft. Det är väl klart att en hund på grund av detta kan tro att en människa, som stressar till dasset, är ett hot. Och när en hund känner sig hotad, i en instängd och stressfylld miljö så finns det endast en sak att göra. Även en människa slåss för livet när inga andra utvägar finns.
Stimulans och utraderande av orosmoment är det hemliga receptet. Vad var det som gjorde att denna hund dödade? Understimulans och de andra sex hundarna(orosmomentet) i lägenheten. Det är inte hundens fel över huvud taget. Det räcker med en plötslig rörelse så kan en liten ”Kinesisk Nakenhund” göra utfall som kan bli dödliga.

Det finns ett pack andra nervösa hundar som kanske, men bara kanske, kan göra bättre ifrån sig nu än melodifjanteriet då hon med stort C tog hem segern i Sverige för att förlora mot de finska hjältarna. Det hade däremot varit intressant att se hur pudlarna hade klarat sig mot helvetet demoner.

De tre katterna då? jo, det handlar ju såklart om muterade lejon.

mata ne
/aku

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. matte permalink
    15 juli, 2008 23:49

    mmm det borde va ”körkort” på att ha hund…

  2. 17 juli, 2008 12:09

    Jag tror att det ligger ett förslag om det, men jag är inte helt säker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: