Skip to content

typer av typer som dricker typer av vin

2 september, 2008
tags: , ,

Ända sen jag skrev det där om mandariner så har jag försökt komma på något annat lika löjligt med en liten bit sannin i det. Och! Idag när jag slösurfade slumpade artiklar på uncyclopedia så hittade jag en text som gav mig inspiration. Riktig inspiration till att svammla runt om hur folk är som dricker olika typer av vin. Det finns ett antal typer av individer att välja mellan. Men här kommer en liten sammanfattning.

Den första gruppen av människor är de som dricker vin till maten. Rött till entrecôte, och andra svårsmälta kötträtter, och vitt till den mer lättsmälta maten, så som fisk, skaldjur eller vegetariskt. De är dessa människor som går efter uttrycket ”ett glas vin om dagens ska man dricka, det håller doktorn från din ficka”. De håller hårt i att alltid, när det bankas rött på bordet, ha ett glas vatten bredvid vinglaset. De bjuder ofta på festmiddagar av olika slag, de vill gärna inte gå någon annanstans på fest och när de gör det så brukar de oftast sitta och smutta på det lilla vinet de tog med sig. De håller sig nyktra nog att inte behöva oroa sig för att ramla ner för trappor eller drunkna i toastolen.
Jag kallar dessa människor för: ”Frankrike”

Det finns även de som festar med vin på helgerna. Öl faller dem inte på smaken, cider ger dem sura uppstötningar, likaså alkoläsk och groggar är alldeles för rått för dem. De som på helgerna dricker vin gör det oftast i form av vitt, det är ju så att det oftast är tjejer som dricker vin till fest och tjejer har en förmåga att oftast välja det som är lite fruktigare. Det finns även de som dricker rött, men de kommer jag till senare.
De som dricker vitt när det bankas fest är de som är pratglada men som inte har mycket att säga. De är på sitt sätt nödvändiga för att en fest blir lyckad, så länge man låser till köket, för det är oftast där de håller hus.
De som däremot dricker rött är de som är intelligenta nog att inte prata över huvud taget. De bidar sin tid och letar efter ett tillfälle att slänga ur sig en klockren kommentar då och då. De sitter helst i vardagsrummet, i ett mörkt hörn och spanar på hur folk beter sig. Det kan ju vara nödvändigt att säga att de oftast klär sig helsvart, svartsminkade runt ögonen och har en galen frisyr i en svart ton med ett par, eller inga, slingor i mörkt rött. De är oftast gothare som smitit in på festen och egentligen inte vet vad de gör där.
Både de som dricker vitt och rött håller sig på en nivå av berusat tillstånd att de fortfarande vet vad de gör men inte är nyktra nog för att prata riktigt rent.
Dessa människor kallar jag: ”Helgvinare” (logiskt, eller hur?)

Tredje gruppen, hur man nu ser det, är de som alltid har vin hemma för att förtäras så mycket av som möjligt när tillfälle ges. Oftast i bag in box variant köper de vinet på laglig eller olaglig väg. Vitt eller rött spelar ingen som helst roll. Så länge det är vin. Många har dock en inbyggd spärr som säger åt dem att hålla sig borta från vinet om de har något att göra dagen efter, andra har inte den spärren och oftast så slutar det med att de får för sig att gå ut och jag rätt på sina polare ute på city. Det finns inte mycket mer att säga om denna grupp förutom, när det är fest så dricker de tills de stupar, så de har oftast fest hemma hos sig själv för att slippa röra sig dagen efter.
”Finnar”, det är vad denna grupp är för något.

Fjärde, och sista, typen av människor är de som inte alls är vana att dricka vin. De håller sig helst ifrån det. Men en och annan gång, en fredag eller lördag, så går de ihop i par hos den ena eller andra och delar på en eller två bag in box rött. De är som sagt inte vana vid att dricka vin men super till det ordentligt en eller annan dag för att komma ifatt de dagar de inte druckigt ett glas vin. På så sätt komprimerar de tiden de dricker det de inte gillar.
Denna grupp kallar jag ”exorcister”. För det kan de garanterat arbeta som dagen efter. Vilket spöke som helst skulle rymma efter att den sett hur dessa pojkar/flickor ser ut när de vaknar.

mata ne
/aku

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: