Skip to content

sex, drugs, anarchy

12 september, 2008

Det är inte ofta man får skriva om svensk glamrock. Oftast är det tur att man slipper då det är svårt att överträffa Twisted Sisters, Mötley Crüe eller Hanoi Rocks (vilka i och för sig inte kommer från Sverige). Glamrock ligger i de flesta människors hjärtan i och med att det är musik som får fart på vad man nu än håller på med för tillfället. Glamrock i Sverige är dock inte så populärt. Det närmsta man kan komma är Pudelrocken där Europe fortfarande ligger på topp i det här landet, det säger en del om nivån i den genren.

Tillbaka till glammen; de tindrande ögonen, de busiga frisyrerna och det fräsha utseendet. Det finns ett band som jag haft äran att få lyssna på ett antal gånger på Bryggeriet Rock’n Roll bar i Motala. Det är fräsh hård glamrock från Stockholm. Jag skriver inte om några andra än Gemini Five. De är ”aktuella” (sen Maj i år) med den nya skivan ‘sex drugs anarchy ‘. Skivan, som man kan provlyssna på i deras MySpace-sida (se tidigare länk) låter hårdare än deras tidigare alster Babylon Rockets(2003) och Black:Anthem(2005), fortfarande glam med med mer metalattityd. Om man ska jämföra med ett annat svenskt band så måste det bli Hardcore Superstars eller Backyard Babies, men det är att dra ner Gemini Five till en lägre nivå.
De åldras med stil, de växer med varje skiva de gör, de mognar upp för att försöka ta en plats bland sveriges ”rockelit”. Det är riktigt kul att följa det de gör och jag kan inget annat än att hoppas på att de lyckas bli namnet på allas läppar.

mata ne
/aku

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: