Skip to content

Ett inlägg, många partier

18 september, 2010
tags: , , , , , , , , , , , , ,

Det är mycket som talar om en blå regering även de kommande fyra åren, något vi kommer se i morgon, egentligen inget jag är förvånad över nu när Sahlin, Ohly och Wetterstrand inte kan prata ihop sig och få de rödgröna att i alla fall verka seriösa. Inte nog med det, både IF-Metall och LO har lyckats skjuta bort väljare med sina idiotiska kupper. Min systers kille fick ett samtal från IF-Metall där de frågade: ‘ ”Du ska väl rösta på söndag?” / ”Ja!” / ”Du röstar väl rött?” ‘. Idioti.
Fackförbund ska hålla sig ute ur politiken, jag har stor lust att hoppa ur IF-Metall bara på grund av skit som det här.

Och nu, efter fyra år, är vi vana med att leva med svek, lögner och något som är en början till en totalitär stat, så det spelar ingen roll vem som har makten i fyra år till. Jag säger inte att det hade varit bättre om de röda haft makten de här fyra gångna åren, och jag säger inte att det är bättre om de rödgröna får makten de fyra kommande åren heller. Det spelar någon roll vem som sitter i presid… Statsministertronen. De rödgröna och de blå har i princip samma politiska ståndpunkter. Så den stora frågan är vad DU tycker är viktigt.

Tycker du att jämställdheten är viktig och att det är i Sveriges bästa intresse att ha ett parti som vill att du inte får köpa ipren eller alvedon på Ica eller Coop. Ja, då kan du rösta på Vänsterpartiet. Plus att om du röstar (V) så får du, om du är kvinna (eller om du har en kvinna), en bröstpump.

Socialdemokraterna är det parti du ska rösta på om du känner att: ”Ptja, de här fyra åren har varit rätt så ok, det kan ju fortsätta på samma sätt”. För mycket mer spännande än så är inte Sahlins parti. Ändå klagar på vad Alliansen ställt till med på fyra år. Kom ihåg: (S) vill behålla skatten som den är, sänka avgiften för a-kassan och höja ersättningen från a-kassan. Så ser det ut hela vägen, du kommer alltså få tillbaka samma peng av din lön (om du arbetar), plus lite till. Vill du ha en gammal, ny regering – Du vet vad du ska göra.

Röstar du på miljöpartiet så tycker du antagligen om miljön och hatar pengar. Eller så har du pengar och vill jävlas med de som inte har pengar. Eller så hatar du landsbygdsfolk med pendlingsavstånd som får din jordenruntresa att vara en spottstyver. Rösta på (MP) om du vill att utvecklingen ska gå bakåt, om du vill offra allt för att hela Sverige ska bli en cykelväg.

Centerpartiet är i princip samma som miljöpartiet. Skillnaden är att de är gröna i blå kläder och istället vill förvandla Sverige till en vindkraftverkspark. Så vill du se snurrande propellrar i din favoritpicknickplats, ge Maud Olofsson och (C) din röst.

Tycker du om skolan? Ja, då stirrar du blint på Folkpartiet. Det gör du rätt i också, för det finns inget annat parti som lägger ner energi på att skolan ska bli så bra som möjligt. Förhoppningsvis är du också för ett totalitärliberalt samhälle också. Alltså att du har din frihet så länge du inte bär burka, eller har barn med dåliga betyg. Vill du att Sverige ska bli en fri diktatur? Då är Jan Björklund mannen, och (FP) initialerna, för dig.

Familjefrågor och en mänsklighet under Guds piska är vad som är viktigt för dig om du röstar på Kristdemokraterna. Det finns väl inget annat parti som tar hand om de Gudsfruktande äldre än (KD)? Hjälp dina mor-/farföräldrar, hjälp Hägglund!

Är du en som tycker att semantik är roligt? Att säga något som får en att tro en sak men egentligen säger en annan, då är du antagligen en av Fredrik Reinfeldts anhängare. Han sade att vi inte kunde jaga en hel ungdomsgeneration, vilket betydde att han tänkte ge den rätten till multinationella storföretag med sina baser i USA. När han nu säger att han ska sänka skatterna så kan jag tänka mig att det är förmögenhetsskatterna han tänker på. Vi säger såhär istället: Gillar du en socialdemokratisk politik i blå kavaj, rösta Moderat. De är ett arbetarparti… visst att du ska ha en lön som en kung för att dra nytta av det – men att vara Kung är ett jobb det också.

För att sammanfatta de stora partierna:
Rösta rödgrönt för en god välfärd med goda möjligheter.
Rösta blått för en god välfärd med goda möjligheter.

Sen har vi några av de mindre populära partierna:

Om du inte gillar invandrare och absolut vill ha lite smygdiktatur så ska du definitivt rösta på Sverigedemokraterna. Eller om du är helt säker på att tårtan är en lögn*. Röstar du SD så har du ändå chans att få martyrstatus, så mycket skit som du får stå ut med från alla håll och kanter.

Om du gillar, men inte gillar, EU så kan du rösta på Junilistan. Ungefär så.

Gillar du barnporr och stulen kultur (DVS: mänskliga rättigheter) så ska du rösta på Piratpartiet. De är nämligen det enda parti som bryr sig om människan. De vill införa ett privatliv på nätet. De vill få bort multinationella företags fingrar från vårt lagsystem. De vill hålla makten i Sverige och inte i Bryssel. De vill inte ha någon datalagring som senare kan säljas till högst bjudande. De vill att du ska vara fri. Orimligt, eller hur?

Feministisk initiativ är det partiet du ska rösta på om du hatar alla av det manliga släktet. Om du är en som inte rakar benen eller armhålorna, om du är en som tycker om att elda pengar och inte kan vänta på att vi ska få en drottning. Ja, då ska du rösta på Schyman och hennes (F!).

Glöm inte att rösta på ditt enfrågeparti!

*Det är alltså någon idiot som hackat SDs hemsida, kul men lite väl onödigt.

Update:
Såhär ser resultatet ut på applikationen ”riksdagsval” på fejjan.

Update II:
Robortpartiet radar upp partierna snyggt.

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: